Saturday, November 24, 2012

Strik en vest

Da Ea var lille havde hun rigtigt mange uldveste, og Uma er netop nu i den alder, hvor det begynder at være praktisk med en lille uldsag på kroppen. Som tidligere skrevet har hun være ret frustreret over ikke at kunne knække koden til kravlerier/kryberiet, men nu ser det ud til, at det lykkes. Hun er (dog ikke helt uden brok) all over the place, og selvom vi har gulvvarme, er det dejligt med lidt uldent til at varme sig på. 

Jeg tænker egentlig også, at det kunne være fint til Ea med en strikket vest/kjole , men jeg tror desværre ikke jeg kan få hende overtalt. Hun er begyndt at nægte uld! Jeg er ret vild med denne her og denne her. Christina har strikket en kjole, som er super fin, og denne her ville også være yndig til min store pige. 

Elefanthuen som jeg strikkede til hende for nyligt, vil hun ikke have på mere. Hun siger, at den klør, men den altså strikket i den lækreste alpaca. Men okay, nu har jeg jo ikke selv prøvet den, så det kan jo være at hun har ret. Derfor foerede jeg den med blødt uldfleece, hvilket jeg aldrig skulle have gjort. Den blev alt for tyk og voldsom, og hun kunne slet ikke ånde i den. Jeg skal have lavet den om, så foeret måske bare er en tynd jersey eller lignende, men jeg kender mig selv og ved, at der godt kan gå lidt tid før, jeg lige får den lavet om.  Derfor slugte jeg i går kamelen og købte en Hempels by MP elefanthue til hende - uld på ydersiden og bomuld inderst. Hun fik lov at vælge farven og det blev.... trommevirvler..... ja lilla selvfølgelig. 

Nu tilbage til mit lille vestetema. Her kommer lige en lille billedstrøm med links til af en masse veste, som jeg har strikket til både Ea og Uma. Nogle af dem er links til opskriften, og andre er links til Ravelry, som jo er et fantastisk sted med strik og hækling fra hele verden.

Hvis I har nogle forslag til gode veste til børn og babyer, så kom endelig med dem :) //Nina

Oppefra: Babyundertrøje // Baby Rib fra Design Club. Opskriften er købt hos Ingers i Volden, Aarhus // MINI fra Design Club // Drops vest strikket af min mor // Vest med hulmønster fra Familie Journalen // Vest i falsk patent fra All you knit is love, som dog lige mangler en knap
10 comments:

 1. Skønne skønne veste.... Er en lille smule misundelig.... Selvom jeg også har nogle stykker til mine piger ( ja eller den mindste! Da den ældste er ligesom din ældste)

  Havde mange flere, hvis strikningen lige var klaret på en aften eller 2!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Camilla. Det er bare at komme i gang ;).

   Delete
 2. Sikke nogle fine strikkerier - og en kær lille model :) Kan rigtig godt lide Mini'en fra Design Club - hvad med denne her fra Drops evt. med kortere ærmer...
  http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=684&lang=dk

  God weekend :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Anita. Ja, hvor er den fin den lille bluse fra drops. Mini'en har jeg også strikket som cardigan. Design Club er nogle rigtigt gode opskrifter. Du må også have en rigtig dejlig weekend ;)

   Delete
 3. Ih, så flotte! Du er virkelig god til farvesammensætning og strik og fine opskrifter ... :) Denne her havde jeg til Silke, og jeg elskede den :) http://shop.isagerstrik.dk/OPSKRIFTER/BOeRN/BABY/CLARA.html

  KH K :)

  ReplyDelete
 4. Hej Kirsten. Ja jeg blev lige lidt inspireret af dit veste-indlæg ;). Jeg er vild med Isager modellen, og har overvejet den længe, men der er så mange, jeg godt kunne tænke mig at lave, så jeg ved snart ikke, hvor jeg skal starte. Må også snart i gang med noget til mig selv... hvad med dig? Er du startet på nogle voksenprojekter? God weekend

  ReplyDelete
 5. Åh, jeg trænger sådan til at komme igang med et lille strikkeprojekt igen og min Vigga trænger vist også til en fin lun vest. Tak for inspiration og links til opskrifter :)

  ReplyDelete
 6. Hej Mette. Som du skriver er em vest sådan et dejligt lille strikkeprojekt. Glæder mig til at se, hvad du finder på. God søndag ;)

  ReplyDelete
 7. Sikke nogle fine veste! Der er så mange fine, og vi bruger dem i meget store mængder for tiden, så selvom jeg troede vi var velforsynede strikker jeg stadig på livet løs for at få flere klar. Jeg har 4 klare favoritter - helt klart præget af at de skal være egnede til drenge :)
  Pebble: http://www.ravelry.com/projects/BirgitteStrikker/pebble-henrys-manly-cobblestone-inspired-baby-vest-3
  Vest med snoning: http://www.ravelry.com/patterns/library/vest-med-snoning
  Modifikation af undertrøje fra FamilieJournalen: http://www.ravelry.com/projects/BirgitteStrikker/model-d
  Lark: http://www.ravelry.com/projects/BirgitteStrikker/lark-vest

  ReplyDelete
 8. Sikke nogle fine forslag. Tak for det ;)

  ReplyDelete