Monday, December 3, 2012

Glade jul, dejlige jul

Jeg elsker julen. Men jeg er desværre altid en smule ustruktureret hvad angår planlægning, så det med julen kommer altid lidt bag på mig. Jeg besluttede for et par år siden, at jeg ville give mig selv/ønske ét stk julepynt om året, som gerne måtte koste lidt mere end, hvad man ellers bruger på julepynt. Bl.a. glasengler og nisser fra en glaskunstner her i byen. Hun har de fineste hjerter i år, som jeg vil købe, hvis ikke jeg får dem til min fødselsdag.

Korstingspuden er min farmors værk. Hun døde da jeg var 10 år og var mega dygtig til at brodere. Puden var egentlig ikke til mig, men en dag for ca. 10 år siden kom min mormor og spurgte om jeg ikke ville have den. Min mormor har rigtigt meget, som min farmor lavede. Duge, puder, servietter etc. men puden her, havde hun aldrig fået monteret. Så det er min farmor, der har broderet, og min mormor, der har monteret. Puden kommer frem hvert år, og jeg synes, at den er super smuk.

Vores julepynt er vist en blanding af noget pænt og noget hyggeligt. Der skal være lidt for Ea og Uma, så er par nisser og rensdyr skal der være plads til. Derudover har vi næsten altid et lille træ i en potte, som bliver pyntet med minipynt, som jeg har samlet over årene. Jeg er vild med de traditionelle farver som rød og guld. I år er det et lille træ, da vi ikke skal holde jul hjemme, så jeg har holdt lidt igen med julepynt. Træet er skævt og helt forkert i formen, og jeg ville aller helst have haft en Nordmannsgran, men det var det sidste de havde, der hvor jeg købte det, og jeg gad altså ikke rende efter det. Det er nu alligevel også lidt charmerende.

Ea er blevet forkælet med to pakkekalendere. Én fra min mor og en fra min søster. Af os får hun pakker i weekenden, men det er mere praktiske ting som strømpebukser og den slags. Begge kalendere er bare super fine. Min søsters er tændstiksæsker med hyggeligt guf og småting. I dag var der et fint lille minilys på en pind formet som et slot med glimmer. Ea loves it.

Nu må jeg vist hellere komme afsted. Vi skal have vinterdækkene på. Endnu et eksempel på dårlig planlægning ;)

Glædelig december. //Nina


 9 comments:

 1. Hvor hyggeligt!

  Det erbsin kunst at finde så små gaver der kan være tændstikæsker!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det er fantastisk med små gaver. I morges var der fine små armbånd ;)

   Delete
 2. Det ser bare rigtig hyggeligt ud - og sikke en fin idé med pakkekalenderen under trappen (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Trine. Ih det er også bare hyggeligt. Men er december ikke altid? Pakkekalenderen hænger rigtigt godt, selvom det krævede en del snorearbejde rundt og op langs trappen. ;)

   Delete
 3. Du tager sådan nogle smukke billeder, kan godt lide din traditionelle - og enkelte julestil.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg skal have flettet nogle julehjerter i år. Sådan helt traditionelle rød/hvid julestjerner. Dem elsker jeg. Vi bor så hvidt, at det er skønt, når det hele bliver lidt rødt i december. Dog har Ea i år lavet ophæng a la dem du også har lavet, og fik lov at vælge farven selv, så det blev selvfølgelig lilla. Med glimmer.

   Delete
 4. Elsker dit julepynt, Nina. Særligt glasnisserne er jeg vilde med. Hvor er de fra? God fødselsdag i morgen:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Jannie. Jeg har lige tømt huset for venner og børn inkl. 1,5 årige twin boys. Har haft en skøn dag med æbleskiver og spagetti kødsovs helt op til ørerne. Glasnisserne er købt hos Rikke Stenholt http://www.stenholtglas.dk/ ved Sct Pauls Kirkeplads. Super smukke ting hun laver.

   Delete
 5. Og puden for pokker. Den er mega cool - og så gør historien og affektionsværdien den da bare 100 gange mere lækker, end den i forvejen er.

  ReplyDelete