Saturday, May 25, 2013

Mere til to'eren

Et par bukser til U-masen. Tydeligvis inspireret (kopieret) af Lines flæsebukser. Stoffet er igen fra gemmeren, og er vist efterhånden et par år. Mønstret er en klassisk posebuks, som jeg dog har gjort smallere og tilføjet linning og flæse.




Sunday, May 19, 2013

Umas sommerhat

Jeg har tidligere vist Eas sommerhat her, men nu har jeg også fået syet en til Uma. Det til trods for at hun har arvet et tonsvis solhatte fra da Ea var baby. Der er rigtigt mange rigtigt fine som fx poppy rose og wheat, så det var nok ikke af nødvendighed, at jeg syede én til Uma. Måske af medlidenhed med yngste datteren, som jo aldrig får noget nyt, men altid arver ;) eller måske bare fordi solen skinner, og jeg havde lyst til at sy en sommerhat. Den er en kende for stor, men jeg tænker, at den passer efter en tur i vaskemaskinen. Den er syet, tilsvarende Eas, efter et klassisk Elsebeth Gynter mønster, i stof fra Stof2000 årgang 2010. Yvonne, go home ;)







Friday, May 17, 2013

***

Jeg er håbløst bagud. Med blogindlæg, haven, vasketøjet og oprydning. Jeg har haft et par super travle uger. Hverdagen har kørt med fulde drøn kun afbrudt af dejlige forlængede weekender med masser på programmet. Nu er det (lang) weekend igen, og vi har absolut ingenting på programmet. Lige nu sidder de 3 andre og hygger med fjernsyn og frugt, og jeg har lidt computertid inden haven kalder.

Jeg kan mærke på pigerne, at de også har haft en lang uge. Jeg tror, at det er første uge siden de startede i hhv. vuggestue og børnehave, at de har haft en helt alm uge fra 8-16 uden sygdom, mormor eller fridag. Det kan man godt mærke. Nok især på Ea, som 3/5 dage har sovet inden aftensmaden og helt til næste morgen. Uma mærker det knap så meget, da hun stadig sover to lurer, hvor den sidste ligger lige inden afhentning, men hun har til gengæld sovet vildt dårligt om natten.

Vi fejrede hende den lille i sidste weekend. Hun var i sit es og modtog skønne gaver. Det var til trods for, at jeg overhovedet ikke kunne finde på nogle ønsker. Hvad giver man til en 1 årig lillesøster, der har ALT? Det blev: Bestik, puslespil, flexibath legetøj, sjove babushka fra Kirkesjov, Mimbo Jimbo bøger og en Schleich isbjørn. Hvad tror I forældrene gav hende.... ja det var isbjørnen. Og så fandt vi den firehjulede Puky cykel frem fra kælderen, og det var et hit.



Monday, May 6, 2013

Quiltet jakke til Ea

Så blev den færdig. Eller i hvert fald næsten. I min rus over at have færdiggjort jakken, har jeg glemt lommerne. De ligger klippet og quiltet, men jeg er efterhånden ved at indse, at de nok aldrig kommer på. Momentum er ligesom passeret, men jeg lover, at den næste jakke nok skal få lommer.

Det har været umulig at fange Ea til et pose, men til info så passer den perfekt. Og hun ser mega sød ud i den. Tak Centilong.




Sunday, May 5, 2013

Hold nu op.

Mio er syg, og jeg har været alene med børnene hele dagen. Den startede kl. 5, da de begge besluttede at vågne til trods fra, at de overhovedet ikke var udhvilede, og moren ej heller. Så jeg har været en sur mor i dag, og pigerne har været mine sure børn. Ea er holdt op med at høre efter, og deres næser skulle tørres hvert andet minut. Uma er ustyrlig og piller i ALT. Hun sidder cirka 30 sekunder af gangen i trip trapp'en, hvorefter hun lystigt klatrer over på spisebordet. Hun formåede at skide på gulvet og komme i bad 2 gange på en 15 min. Samtidig væltede jeg et glas cola på sofaen og speltkerner til aftensmad er lækkert, men hold nu op... de kaster jo rundt med maden. Nu sover de, og jeg kan tage et pust (og 1 kg chokolade) inden en ny uge starter i morgen.

Det har nu ikke udelukkende været en hård weekend. Det var kun i dag. I går var alle mand friske og vi beundrede Ea til afdansningsbal hos VM Dans ved Mads Vad. Hun har kun gået til det siden marts, da hun fyldte 3 år, men hun ville gerne være med, så det fik hun lov til. Det var en super oplevelse.

Ea er frygtløs. Hun har altid været motorisk overlegen, og nu gælder det så træerne. Hun klarer det hele uden hjælp, men jeg har ikke nerver til den slags, så jeg måtte desværre se mig selv råbe "pas nu på", "det er farligt", "kom nu ned" osv. Heldigvis er Ea ligeglad.

Så nu er jeg også den ængstelige mor. Og sure mor. Fedt nok.