Sunday, June 23, 2013

hep hep eller måske ikke alligevel....

Nu skal I få en opfølgning på mit lille Pfaff projekt. Efter hvad der føles som mange måneder siden (siden d. 13/4 for at være helt nøjagtig) har jeg endelig fået en afslutning på mine vanskeligheder i (sy)maskinrummet. Som I måske husker, skrev jeg her om mine oplevelser med en Pfaff maskine på en Marapytta workshop. Efter min kortvarige affære med Pfaff'en var jeg i syv sind. Men efter lidt tænketid, besluttede jeg at slå op med Brotheren. Affæren havde godt nok været kort men alligevel nok til, at jeg vidste, at jeg måtte ende, hvad end vi havde sammen.

Efter aftale med min lokale pusher, skulle jeg ringe hver anden uge og spørge om de havde fået nogle brugte Pfaff maskiner. I min allerførste samtale med butikken, fik de lovet mig en 6122, men det viste sig, at den allerede var blevet solgt. Jeg kender ikke meget til Pfaff, men alle talte godt om 6122'eren, så jeg tænkte, at det var da bare den, jeg skulle gå efter. Samtidig ville jeg gerne af med Brother'en, og pusheren lovede en fair bytteaftale. Samtidig fulgte jeg med her og her. Hver dag.

Der var bl.a. en 6120 hos symaskine.dk, men jeg ville jo gerne vente på den lokale, så vi kunne lave en bytter, og lige pludselig, så var den jo selvfølgelig væk. Bittert. Og på dba var der ingenting. Så satte jeg brotheren til salg, men der skete nul og niks. Hmm. Utålmodig. Ikke spor.

Så en dag. Lige pludseligt og meget uventet, kom der en dame og købte brotheren (at hun boede 3 huse fra os i samme rækkehuse, er en helt anden, meget morsom historie), og så stod jeg der med kontanter i lommen men uden maskine. Første tanke var: Shit, var det dumt? Dernæst: Shit, hvad skal jeg købe? Pres, pres, pres, pengene brænder i lommen. Jeg må købe NU.

Absolut bedste udvalg var på symaskine.dk, som tilbyder både garanti og ombytningsret. De nordjyske krejlere* (ikke ment negativt) opstillede en række alternativer ud fra pris, produktionsland, overtransportør, features etc. og endte med, at en Pfaff 2042 var det bedste bud. Så den købte jeg.

Er stadig lidt i tvivl. Den syer som den skal, men jeg havde lige en kortvarig krise, fordi nålet var blevet bøjet, og derfor syede den helt forkert. Dernæst er jeg i tvivl om jeg skulle have ventet på en mekanisk. Alt det elektronik og automatisk halløj, kan jo nemt gå i stykker. Den efterladte brother havde jo alt det gejl, og det gjorde ikke vores forhold bedre. Jeg havde udtrykkeligt bedt om, at den skulle være en af de tyske modeller, og det viser sig den er produceret i Tjekkiet. Arh. Dårlig start ;) Men når det er sagt, er jeg nu rigtigt glad for den. Jeg har tre måneders ombytningsret, så jeg kan nå at fortryde. Jeg har endnu ikke syet en rigtigt projekt på den, så det er det næste.

Håber du har sprunget dette indlæg over, hvis min evindelig sniksnak har kedet dig ;)









*
Betydninger
1.
handelsmand der tidligere sejlede især på Limfjorden, opkøbte landbrugsvarer og solgte dem videre i byerne for derefter at tage varer fra byen med tilbage
BESLÆGTEDE ORDBETA ...vis
 
1.a
driftig handelsmand der opkøber og videresælger ting SPROGBRUG kendt fra ca. 1985   ofte nedsættende
BESLÆGTEDE ORDBETA ...vis
  
Der var ingen grænser for, hvad man kunne købe hos krejlerne. De excellerede i alt lige fra næsten ægte tæpper til godt brugte biler JyP93

Saturday, June 22, 2013

Japanese sewing

Jeg venter i spænding på disse japanske sybøger. Jeg har i forvejen en del, men de fleste er voksenmodeller. De to børnebøger jeg har i forvejen er kun til str 90 cm, og det er i underkanten til Ea. Der er så mange fristelser derude, så det handler om at begrænse sig og satse på, at den enkelte bog indeholder flest mulige mønstre, som man kan lide. Jeg synes nemlig det er svært at finde billeder af alle mønstrene. Som oftes er kun enkelte afbilledet. Det kunne være vildt fedt, hvis alle der ejer japanske sybøger kunne tage billeder af mønstrene og uploade til en eller anden website. På den måde ville man kunne få et overblik og derfra vælge, hvilke bøger man ville investere i.

På dette website bliver en del bøger anmeldt, og man kan finde gode råd og oversættelser vedr. japanske sybøger.

Sunday, June 16, 2013

24/52

Hvis du vil følge med i Project52, kan billederne ses her



Sunday, June 9, 2013

Robe a col rond

Det hedder den i hvert fald i min bog den franske udgave af "Sy til piger 2-6 år" skrevet af Carole Favero.

Vildt nem at sy, da kjolen kun består af for- og bagstykker og et kantbånd til halsen. Dog havde jeg problemer med ærmerne, da ærmerne går i ét med resten, hvilket gjorde at jeg havde svært med syningen i ærmegabet. Hvordan gør man? Man skal jo lægge ærmet op, samtidig med at sidesømmen og skal kunne være der. Der er garanteret et nemt trick - jeg kender det bare ikke.

Jeg synes alligevel, at resultatet blev hæderligt ;)





Tuesday, June 4, 2013

Rod i familien

Ungerne sover. Jeg sidder her og trækker tiden for om lidt skal der gøres rent. Big time. Vi har nu i adskillige måneder nedprioriteret rengøringen. Efter års snak og uenighed om hvornår der er behov for rengøring, har vi på det seneste begge affundet os med, at her bare er lidt beskidt. I forvejen bruger vi alt for meget tid på oprydning, hvis I spørger mig. Hvorfor rydde op helt tiden, når pigerne jo konstant rydder det ud igen...? I mit hovedet rydder man grundigt op én gang om dagen, og det er når børnene er puttet. Selvfølgelig bliver der ryddet af bordet, fyldt i opvaskemaskinen og den slags, men jeg kan sagtens lade 10 styks legetøj ligge på gulvet en hel dag. Sådan er Mio ikke helt. Til gengæld er han totalt loose, når det gælder rengøring. Og det er jeg så slet ikke.

Tidligere har vi brugt en del krudt på, at jeg brokkede mig over den manglende rengøring, dernæst over Mios manglende evne til at gøre rent, og til sidst over Mios manglende reaktion i forhold til, at der ikke var rent nok. Jeps, "min kone er skide sur". 

Tilsvarende kunne Mio brokke sig over mit rod. Over mit syrod. Mit strikkerod. Mit strikkepinderod. Mit tøjrod og mit badeværelsesrod. Come on kreative mennesker roder - deal with it ;)

Modsætninger tiltrækkes, ikke? Dog må jeg sige, at kanterne er blevet gevaldigt slebet, og vi ved begge, at det vi kan nå med to små børn er begrænset. Derfor går det nok, hvis ikke her er tip top rent og opryddeligt. 

I pre-kids perioden: Dengang vi boede i 2 værelses lejlighed for 5000 dask og INGEN udgifter havde. Dengang vi ikke ejede et hus og havde 2 børn i institution. Dengang havde vi råd til en rengøringspige. Dengang havde vi Malene. Åh gode søde rare effektive hurtige gode Malene. Vi savner dig. 

Så hvorfor ikke bare prioritere de 300 kr om ugen til en rengøringshjælp? Ja hvorfor ikke. I skrivende stund undrer det mig faktisk, hvorfor vi ikke har gjort det... Men jeg kommer nok ikke uden om aftenens rengøring, som venter mig lige om lidt, når jeg har sat det endelige punktum til dette indlæg. Dammit. Jeg gider ikke (men belønning venter: cheesecake står på køl)

Men I morgen har vi fri, og vi skal absolut ikke gøre rent på en fridag. Ikke tale om. Så hellere knokle i aften, så vi kan nyde morgenmaden, kaffen og hinanden i morgen, når en ny dag hilser på. 







Sunday, June 2, 2013

wuhuuuuuuu

Tænk engang. Mig der ALDRIG vinder noget. Som altid ender op med 0 pakker til pakkespil og uden gevinster til fælles banko ;) Jeg har vundet hele to give aways! Hvad sker der lige for det....hep hep! Og så skete det nærmest samtidigt. Hvor heldig har man lov at være.

Jeg har vundet et par super søde By Kier sandaler hos Itasalbum. Perfekt, for jeg havde stadig ikke købt sandaler til Ea, da jeg fik at vide, at jeg havde vundet. Ea valgte denne model, som I kan se på billedet. Jeg havde valgt denne, hvis det stod til mig, men Eas smag var til dem i sølv, som jeg nu også synes er super søde.

Dernæst har jeg vundet denne plakat. Super fint. Tak for det Colourfull ink.

En nederdel syet i samme stof som Umas flædebukser og pigede sandaler. Fodlisterne mangler stadig, som I nok kan se ;)