Tuesday, November 6, 2012

Øjeblik, jeg skal lige have en dansekjole på

Ea er til min store forbløffelse begyndt gå meget op i, hvilket tøj hun har på. Det er som sådan ok, men lige i tiden er kjoler the big thing. Alle kjoler er dansekjoler! Og hvis der skal danses, kan det kun ske iført en kjole eller et skørt. Det er faktisk meget grineren, når hun ser Lille Nørd og musikken starter, så rejser hun sig straks op og siger "øjeblik jeg skal lige have en dansekjole på". Inden hun får hentet den og møvret sig i den er musikken slut, men så er den jo på til næste nummer starter. Yihaa, let's dance :).

Jeg ved ikke, om det er fordi, hun gerne vil føle sig evig parat, just in case at musikken skulle spille, men hun insisterer hver morgen på at skulle have en dansekjole på. Det var meget sødt den første uge, hvor jeg også kunne trække den-er-til-vask-kortet for hun havde vitterlig kun én rigtig kjole (som ikke er en sommerkjole eller en tunika) - en lilla Norlie kjole med pufærmer og foer - købt på trendsales for en slik. Og den var vitterlig til vask næsten hele tiden... MEN nu føler hun sig ikke så overbevist længere.

Jeg har nu syet en ballon dansekjole til Ea efter anbefaling af Kirsten, som har syet nogle super fine til sin datter. Jeg har ikke bogen, hvor mønsteret til Kirstens kjole er, men jeg havde faktisk et Stof2000 mønster liggende, som jeg for lang tid siden købte for at sy en kjole til min niece. Jeg er ret godt tilfreds med resultatet, selvom kjolen er i den store ende. Det er en 104, så det kunne jeg have sagt på forhånd, men så passer den vel over det meste af vinteren.

Men det jeg er mest træt af, er at man kan se belægningen gennem stoffet. Jeg har brugt en ret tynd voile med stjerner, som ikke umiddelbart ser gennemsigtig ud, men den hvide vlieseline påstrøget vrangsiden belægningen i halsudskæringen kan ses gennem stoffet på retsiden. Damn det er træls! Da jeg var færdig kom jeg i tvivl om det overhovedet var nødvendigt at påstryge vlieseline i belægningen?? Nu er stoffet ret tyndt så det giver en god effekt, at der er lidt mere hold i det, men i alm. bomuld eller lign. er det så nødvendigt? Ellers skulle jeg have valgt en sort vlieseline... Jeg er langt fra en syekspert, så jeg tager i mod gode råd med kyshånd.

Ellers var den fin nok at sy. Jeg krævede en del tænkearbejde, at få regnet ud, hvordan den skulle syes, så ingen søm blev synlige. Det endte med to små huller i ærmefoeret, som jeg efterfølgende lukkede i hånden. Helt fint. Men så er der knappen bagpå på, som ikke er en knap, men en lille hægte. Var helt inspirationstom ift. knapper, farver og kreapåfund, så det blev en hægte. Lover mere "vildskab" næste gang :) //Nina
12 comments:

 1. Ingen sytips herfra, men det er virkelig en sød kjole og hun ser så dejlig ud :o) Er da i øvrigt glad for at være faldet over din lækre blog :o) Kh Lisbeth

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Lisbeth. Tak for det. Dejligt du vil følge med :)

   Delete
 2. Hvor er det bare en skøn kjole! Jeg tror en sort vlieseline ville have været mere usynlig, men den er nu da fin uanset :)

  ReplyDelete
 3. Nøj, hvor er den fin Nina:-) Og hvor ser Ea dog sød ud! Her har Silke haft en mening om tøj og hår i forfærdelig lang tid:-) En hestehale og fin knold som den Ea har, VIL Silke ikke have! En morgen da mit overskud var i bund truede jeg med at klippe hendes hår af!! Ej, hvor er jeg ond!!! Uden jeg kan være helt sikker .... Så tror jeg ikke at du behøvede vlieseline? Det bruger jeg kun hvis bærestykket er seperat, hvis du forstår? Stod det i opskriften?? Og tak for din søde henvisning. Virkelig fin kjole:-) Kh K

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jeg frygter også den dag Ea lige pludselig også vil bestemme håret. Den skal nok komme, det er bare et spørgsmål om tid ;) Jeg kunne helt sikkert også blive taget i at fyre en tom trussel af. De forstår at løbe om hjørner med én, de små divaer! Der stod ikke noget i mønsteret om vlieseline. Det var i det hele taget et ret dårligt mønster, men det er jo en anden sag. Hvis jeg forstår dig rigtigt mht. seperat bærestykke, så tror jeg faktisk at det er seperat. Foeret er i hvert fald hæftet i yderkantet af bærestykket. Foeret er med andre ord ikke på bagsiden af belægningen. Belægningen er udelukkede i voilen og så sidder foeret for neden i belægningen. Hmm..., giver det mening? Men jeg skulle i hvert fald have gjort det anderledes - ærgerligt!

   Delete
  2. For øvrigt så giver min henvisning nok ikke det helt store LOL. Jeg har jo ikke rigtigt nogen læsere :) Hvad har du gjort for at få læsere?

   Delete
  3. LOL :-) Jeg var så heldig, at jeg mødte Lisbeth bag Leizys barslerier en dag i den virkelige verden, og uden jeg vidste det, havde hun anbefalet min blog på sin egen blog! Det var SÅ sødt af hende og det gav også nogle læser. Ellers er det jo - som jeg kan se du også gør - at kommentere på indlæg hos andre bloggere og evt sætte gang i en Giveaway :-) Jeg vil gerne anbefale din blog, hvis du synes? Men jeg har selvfølgelig ikke selv, så mange læsere, som du kan se :) Og er jo også ret ny blogger. KH K
   PS: ja, det giver mening med foeret! Så ville jeg også ha brugt vlieseline - har selv brugt hvid vlieseline til en mørkeblå kjole med hulmønster! Dumt :-) Det skulle i hvert fald ha været sort :))

   Delete
  4. Hello du har da mange læsere. Se lige hvor mange der deltager i din give away!! Godt gået :). Ej du må da meget gerne anbefalde nummer99, men det skal du helt selv bestemme. Ja, man kan vel kun lære af sine fejl. Næste gang tænker vi en ekstra gang over det der vlieseline, ik?

   Delete
  5. SELVFØLGELIG vil jeg anbefale din blog! Osse fordi jeg synes den er rigtig god! Jeg håber, at jeg får tid i morgen (selvom jeg er hjemme med 2 børn). KH K :)

   Delete
 4. SÅ skøn blog, jeg er med det samme tilmeldt som fast læser :)

  www.theibizamom.com

  ReplyDelete