Thursday, December 20, 2012

babystrik

Jeg er ved at pakke babytøjet væk. For det første fordi, at Uma for længst er vokset ud af det, og for det andet fordi det fylder i vores sparsomme skabsplads. Jeg kan ikke lade være med at blive en lille smule nostalgisk og tænke på, om det nu også er helt rigtigt, at vi ikke skal have flere børn. Men samtidig er jeg rationel og gider ikke ligge inde med en masse dejligt babytøj, som alligevel bare ligger i en kasse i kælderen. Nu må vi se. Mon ikke jeg får sat lidt til salg over den næste tid..

Men hvad gør man ved hjemmestrik og alt det, som man ikke nænner at skille sig af med? Min mor havde gemt en masse fra da jeg var baby. Det var sjovt at kigge på én gang, men alt for gammelt og slidt til at jeg ville bruge det til pigerne, og jeg tror, at Ea og Uma vil have det på samme måde, hvis jeg gemte alt muligt tøj.

Her er 3 skønne hjemmestrik. Min mor har strikket Crocus og den fra Drops og jeg har selv strikket Mini. Både Ea og Uma har brugt trøjerne, men det er næsten slut nu. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre med dem for jeg nænner ikke at skille mig af med dem. For nyligt fik jeg en pose fra min svigerinde. Den var fyldt med alt strik, som jeg havde lavet til deres tre børn over de sidste mange år. Nu var de færdige med at få børn, så jeg fik det hele tilbage, og kunne måske bruge noget af det til vores børn. Det var da en fin tanke.

Hvad gør I?


9 comments:

 1. Det er virkelig svært med ting som hjemmstrik. Vu venter vi heldigvis pige nummer to, så der gå rlidt tid til jeg for alvor skal tage stilling, jeg har dog belsuttet at der er nogen ting som skal gemmes til pigerne selv, og så må de tage beslutningen når de engang skal have børn ;)
  Jeg har desuden gemt enkelte ting som lillesøster ikke skal arve, bla. en kjole min mor har strikket. Den skal kun være frk. Evigglads og gemmes til hende alene. Så skal de heller ikke diskutere hvem der skal arve hvad. - Kan se der er mange som har problemer med den slags i min terminsgruppe, storesøstre som har arvet alt fra da de var små og nu er det slidt op...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tillykke med pige nr 2 som er på vej. Jeg elsker søstre ;) Det har du jo fuldstændigt ret i! Der skal da være noget som er forbeholdt den ene fremfor den anden. Uma har jo også arvet alt fra Ea, så jeg må fluks få lavet to kasser, én med hver deres navn på, og så kan jeg løbende fylde i.

   Delete
  2. Syens i hvert fald det er vigtigt de ikke skal dele det hele, og den ene skal føle sig snydt hvis de begge skulle blive velsignet med pigebørn en dag :)

   Delete
 2. Det du er rigtig glad for, synes jeg du skal beholde til pigerne selv, så de måske kan få glæde af det, når de selv får børn! Jeg kender udemærket til begrænset skabsplads! Alligevel er der meget af tøjet, som jeg lige nu ikke nænner at skille mig af med! Jeg tror, det bliver lettere, når der er gået en rum tid! Når jeg er klar, vil jeg enten give det til Mødrehjælpen, veninder, sælge det eller noget helt fjerde! Og så er der selvfølgelig en lille bunke med noget af det helt særlige som jeg vil beholde! Og sikke fine trøjer :) Jeg var sammen med Christine i tirsdags, og vi blev hurtig enige om, at du er virkelig god til at strikke :) KH K

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg tror også man må lade tiden arbejde og én dag, når man ikke har tænkt/kigget/sukket over det i lang tid, så må man gøre noget. Jeg tror helt sikkert også, at jeg gemme noget til min lillesøster, som ikke har børn endnu. Hvor hyggeligt med Christine. Er det Christine fra ASB og bloggen? Hende støder jeg af og til ind i, når hun kommer cyklende fra arbejde og skal hente børn. Jeg vidste ikke, at I stadig har kontakt ;). Kh Nina

   Delete
  2. Ja, din søster skal selvfølge have noget af det:-) Ja, Christine fra ASB med bloggen. Vi rendte tilfældigt på hinanden, da hun havde numer 2 i maven og vi begge var uden job! Så vi genoptog kontakten og ses engang imellem. Det er ret hyggeligt og rart at kunne dele bekymringer og frustrationer over at være ledige .... ;) Du er velkommen næste gang? Vi har også snakket om at ses med børn. Kh K:)

   Delete
  3. Ej, det lyder hyggeligt. Det vil jeg da meget gerne, så sig endelig til ;) Ha en dejlig jul med familien, Kirsten. KH Nina

   Delete
 3. Jeg synes du skal gemme de bluser der stadig er pæne. Både fordi det er dit håndværk og fordi at stilen og farven afspejler denne tids mode. Jeg ville elske at kunne gennemse en masse tøj fra da jeg var barn. :) Så jeg er tilhænger af at gemme det der har betydning. God jul! /Ida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, du har ret. Er nok bare bekymret for om tingene netop mister sin betydning, når det bare ligger i en kasse. Men det er klart bedre at give det et forsøg. Tænk at stå der om 30 år og fortryde, at man ikke havde gemt lidt babystrik. Rigtig god jul ;)

   Delete