Wednesday, December 19, 2012

Franske fristelser

Jeg har en ex-svigermor i Frankrig, som er det sødeste menneske. Det er nu snart ti år siden, at min franske kæreste og jeg gik hvert til sidst, men hans mor og jeg har holdt kontakten. Egentlig mest på hendes initiativ, men når et menneske fuldstændigt ægte og uden bagtanker bare vil dig det bedste, er det svært at være afvisende. I starten var det månedlig kontakt, men nu skriver hun til min fødselsdag og andre vigtige mærkedage. Blandt har hun sendt en pakke i forbindelse med begge pigers fødsels. Jeg elsker næsten alt, hvad der er fransk til børn. Måske lige på nær noget af det alt for pusse-nusse-lyserøde-pastel-bourgoise-fransk-fin-og-fornem, men ellers elsker jeg det meste andet. Af ex-sviger er pigerne af flere omgange blevet forkælet med de fineste børnebøger. Selvom jeg kan læse, hvad der står i bøgerne, finder vi tit bare på.

1. La nature. Den fineste lydbog men meget virkelige lyde. Når barnet holder fingeren stille på én af de små sensorer, kommer der den klareste lyd.
2) Le livre-puzzle de T'choupi. Med små puslespil à ni brikker på hver side.
3) Bonne nuit! Måske lidt svær at forstå i den forstand, at man i bogen siger godnat til forskellige dyr og ting, som alle har en dobbeltbetydning. På fransk bruger man tit dyrenavne som kælenavn eller kærlig betegnelse. Fx siger man "mon canard"- min and - svarer til "min skat" eller noget tilsvarende. Læs her for mere info. Men vi har altid bare sagt godnat til de forskellige dyr, selvom det nogle gange var lidt mærkeligt at sige godnat til en reje - måske mere mærkeligt, at det er et kærlighedsord:).
4) Petit Possion! Hollandsk bog, men da vi har den på fransk, kommer den i samme kategori, som de andre bøger. Søde illustrationer og lille tekst om følelser.
5) Mon imagier des couleurs. SÅ sød babybog inddelt efter farver og med en lille rør-bevæg-feature, hvor en lille figur rører lid på sig.

Hvis man slår vejen forbi Paris, er dette en super fin boghandel. Boghandlen handler udelukkende med børnebøger, så det siger noget om seriøsiteten omkrig franske børnebøger. Ellers er der en kæmpe udvalg på amazon.fr eller fnac.fr
3 comments:

 1. Skønne bøger!

  Jeg elsker bare alle de små specialforretninger de har i Frankrig specielt også dem med postkort og andre papirvarer!

  Sjovt nok, jeg har også en fransk ex-svIgermor, som stadog prøver at holde kontakt med telefonopringninger og breve... Jeg har hele tiden troet, at det var et desperat forsøg på at holde fast i mig og har ikke selv fulgt op på det da min nuværende kæreste kan være lidt jaloux anlagt! men det må jo så være kulturelt betinget?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ej hvor sjovt! Det var da pudsigt ;). Ja det kan være at det er meget normalt for en fransk svigermor. Tænk hvis man havde flere ;)

   Delete
 2. Hvor er de fine, og ja det er franske børne-ting vist bare generelt :)

  ReplyDelete