Tuesday, February 19, 2013

Sockaholic

Jeg elsker at strikke strømper. Det er noget af det mest mediterende, jeg ved. Jeg har prøvet alle teknikker: Strømpepinde, Magic Loop, to strømper på én pind, strømper oppefra, nedefra, med traditionel hælkap og med vendepinde. Der er mange teknikker og metoder, og alle har en favorit. Min favorit er strømpepinde. Jeg ved, at der er mange, der synes, at strømpepinde er noget besværligt noget at holde styr på, men jeg synes, at det er det nemmeste og hurtigste. Sandsynligvis fordi det er sådan jeg oprindeligt har lært det. Pindeskiftet og de evindelig gentagelser, igen og igen.... jeg elsker det ;)

Med årene har jeg også erfaret, at strømper er en super god ting at forære væk. Især de tykke af slagsen. Hvis jeg strikker til venner eller familie, hvor de ikke har ønsket sig noget bestemt, ender jeg altid med sokker, for det jeg ved, at de kan bruge.

Men jeg lover jer, at et par tynde uldstrømper i skoene også føles fantastisk. Jeg kan garantere jer det bedste skoindeklima med den perfekte temperatur. Det lyder måske fjollet men for nogle er strømpestrikning næsten en religion. Min mormor strikkede indtil for et par år siden 34 par strømper (altså 68 strømper, gisp) hver jul, og samtlige 4 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn, 8 svigerbørnebørm og 10 oldebørn lærte at værdsætte et par rigtigt lækre uldstrømper. Julens højdepunkt var altid, hvad farve man fik i år.

Jeg havde en periode, hvor jeg strikkede strømper hele tiden. Ville eksperimentere og prøve nye teknikker. I denne proces opdagede jeg rigtigt mange dedikerede strømpestrikkere, der laver de vildeste ting. Bl.a. hende her, som faktisk endte med at blive editor på Interweave Knits, hvis nogle skulle kende det. Så hardcore er jeg alligvel ikke!! Men så er der også hende her, Cookie A, som laver nogle ekstremt velskrevne strømpeopskrifter. Jeg har bl.a. strikket Hedera, som er gratis og ret simpel at strikke og Pomatomus, som er lidt sværere. Lige nu er jeg i gang med Monkey. På billedet er Yarn over Cable fra denne bog.

Det var mange links og snak frem og tilbage. Jeg kunne forsætte og forsætte. Blot kan jeg klart anbefalde alle, der kan strikke ret og vrang til at prøve  et par strømper (el. én... ). Og bare vent, det her er i hvert fald ikke sidste indlæg om strømper på denne blog! //Nina


13 comments:

 1. Hahaha Nina:-) Tak for et meget nørdet indlæg om strømper! Tænk at du ved så meget om strømper! :-) Jeg har aldrig prøvet at strikke strømper, men dit indlæg giver mig da i den grad lyst! Ikke mindst ved synet af de flotte fusser, du viser frem! Det er godt nok nogle flotte sokker! Dem bør man ikke grine af! Kh K:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja hahaha det måtte jo komme før eller siden ;) Prøv det - nogle bliver hooked, andre keder sig!

   Delete
 2. Sikke überlækre strømper! Jeg har forsøgt mig med strømper, men er kun nået til skaftet - så kedede jeg mig:).. Har overvejet om jeg skulle overveje større pindstørrelse! Men jeg frygter meget at når der er lavet en, gider jeg ikke lave en mere!

  Sikke en sokke-viden

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er jo klart en risiko - altså det med strømpe nummer to. Strik to på én gang, så er man over det problem ;). Jeg har også mistet gejsten ved strømpe nummer 1, men måske du skulle starte med børnestrømper. De er altså hurtige og putter du lidt mønster el. kabler ind, så er du hurtigt igennem. Jeg er faktisk mest vild med strømper på pind 2,5 eller 3 men tykke strømper strikker jeg altid på pind 4,5 og det går bare stærkt. Jeg hepper ;)

   Delete
 3. Hvor er de smukke, dem du har på billederne dér :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak Birgitte. Jeg kan slet ikke huske om du strikker strømper...??

   Delete
 4. Ja, jeg er også helt forelsket i de fine strømper du viser frem på billedet. Jeg elsker lilla:-)
  Og jeg får virkelig lyst til at begive mig ud i strømpestrikkeri. Indtil videre er jeg ved at strikke mit første tørklæde...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak for det. Ja, enten elsker eller hader man det! Held og lykke med tørklædet ;)

   Delete
 5. Hvor er de fede Nina... jeg har det ligesom C - at det hurtigt bliver for langsommeligt et projekt.. hold op du er hurtig med dit strik!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bare rolig, Christina. Disse er gamle... havde bare brug for et billede til mit lille strømpe-nørd-indlæg ;). Det er sjovt, at både dig og Christina synes, at det er kedeligt. Tænk, jeg synes, at det er lige modsat, idet man hele tiden skal gøre noget nyt. Det er skaftet, der føltes som det længste, men når du tænker over det, er det en lillebitte firkant :), som man kan variere i det uendelige. Du kan godt høre, at jeg godt kan lide strømper!

   Delete
 6. Hold op, hvor er du SEJ, Nina. Jeg ved intet om sokker, stikning og slet ikke noget om strikning af sokker, men udover at være helt fantastisk smukke, de sokker, du viser på billedet, så synes jeg, at du er for blæret, når du er så passioneret om at strikke sokker. Gid det var mig, der kunne drive sådan en passion frem...

  ReplyDelete
 7. Hvor ser de skønne ud, de sokker! Nu får jeg helt lyst til at kaste mig ud i et par. Mit strikkeri har stået fuldstændig på standby det sidste år, men hvis jeg begynder på sokker nu, bliver de højst sandsynligt først færdige til sommer ;)

  ReplyDelete
 8. Argh, jeg er besat af de sokker! Pasform, farve og moenster er jo helt perfekt! Fin fin blog du har!

  ReplyDelete