Friday, March 15, 2013

yndlingscrumble

Vi spiser meget gerne og meget ofte kage herhjemme. Det der med nul sukker og kulhydrater, det kan vi altså overhovedet ikke finde ud af. Kage er en nydelse. Vi laver kage, når vi rigtigt skal hygge os og have det rart. Ea er den bedste assistent man kan få, og hun kan altid overtale mig til en lille bagesession.

Mios yndlingskage er æblecrumble, som vi gennem årene har eksperimenteret med for at opnå den helt rette smag og konsistens. Sprød og sød på toppen men blød og syrlig indeni. Det gode ved æblecrumble er at det tager no time, hvilket er gavnligt, når kagetrængen pludselig opstår. Jeg vil nu forsøge mig med en opskrift her på bloggen. Normalt foregår al min madlavning på slum, så det med opskrifter kan være en anelse svært med mindre det er en anden, der har skrevet den ;). Men vores æblecrumble er nu så velgennemtestet og smagt, at jeg godt tør dele en lille opskrift. Nu er æblecrumble jo ikke rocket science men den fortjener alligevel lidt opmærksomhed.

Here goes.

Æbler i tern, 5-6 stk alt afhængig af størrelse

100 g smør
85 g havregryn (ca. 2,5 dl)
Kornene fra en halv vaniljestang
120 g sukker
120 g revet marcipan (kan undlades)
Hakkede mandler hvis man har god tid
2 tsk kanel

Alle ingredienser blandes sammen. Æblerne ligges i et fad eller skål. Drys med kanel og
og fordel smuldredejen jævnt oven på æblerne. Ca. 25 min. ved 200 g i en varmluftsovn. Serveres med kold creme fraice til.

Enjoy!
3 comments:

 1. Det er også en af mine yndlingskager. :) Dog laver jeg den uden marcipan og med lidt mel også. Prøv med et godt lag kanelsukker på toppen (evt spar på sukkeret i crumblen), så bliver det ekstra sprødt og kanel er fantastisk til æblerne.

  ReplyDelete
 2. Det er en god idé med sukker på toppen. Det plejer jeg at gøre med muffins. Men det lyder fornuftigt at spare på sukkeret ;)

  ReplyDelete
 3. Uhm, det er også en af mine yndlings. Dejligt med en variant. Jeg supplerer nogle gang med hasselnødder og rosiner.
  Håber weekendens fødselsdagsfejring forløb fint? ha en dejlig dag. Kh Anita

  ReplyDelete