Tuesday, April 9, 2013

Jakken

Nå. Jamen. Altså. Min jakke blev ikke færdig. Og det var selvom jeg hverken fik spist eller tisset den første dag. Tiden fløj med fingrene i muldet, men ak suk og ve, jeg var ikke hurtig nok. Det skal så lige siges, at jeg havde lidt maskinvanskeligheder. Af en eller anden grund ville min to år gamle Brother ikke sy pænt, men heldigvis kunne jeg låne en Pfaff, som kørte super. Alligevel mangler jeg stadig lommer, indvendig ærmesøm, kanten i ærmerne og halvdelen af kantbåndet. Fandens også!

Jeg slappede mere af på andendagen, hvor der også blev tid til hjemmelavet Gåsebryst efter sigende fremtryllet af Karen Klarbæks mor. Helt fantastisk.

Til noget mere jakketeknisk. Jeg er sindsygt stolt af, det jeg har syet. Det er langt fra perfekt, men detaljerne og finish'en på jakken er så lækre, at jeg på ingen måder tror, jeg kunne have syet det uden Lines hjælp. Nu skal den bare være færdig.

En helt anden ting er stoffet. Da jeg bestilte stoffet, Pebber, på shaukat.co.uk synes jeg det var mere gråt end grønt, men rent faktisk er det lige omvendt. Derfor passede det indkøbte grå foer ikke, og jeg måtte tilkøbe 2 meter beige foer, som egentlig bare gjorde farveindtrykket af jakken lidt fesent. Jeg troede egentlig bare, det ville være diskret og lidt mindre flashy, men den blev nok lidt for anonym. Dertil kommer at jeg nok bare ikke passer til Liberty looket. Jeg ligner sgu en japaner i kimono! Derfor burde jeg have vidst bedre og holdt mig til en ensfarvet jakke, som dels ville klæde mig bedre, og dels øge chancerne for, at jeg så rent faktisk kommer til at bruge jakken. Jeg har lovet mig selv, at den næste jakke jeg syer, skal passe ind i min garderobe ellers er det no go.

Selve Marapytta workshoppen var super hyggelig og super intens. Alle var fokuserede og arbejdede sig systematisk frem mod slutproduktet. Stemningen var rigtig behagelig og dygtige Line delte ud af tips og tricks. Tænk at være så dygtigt til et håndværk.

Jakken skal I nok få at se. Jeg håber jeg får lidt tid i weekenden.14 comments:

 1. Ha ha, en japaner i en kimono :)
  Jeg synes jakken var SÅ flot til dig, men det er jo dig, der skal gå med den, og derfor dig, der skal være tilfreds.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg er også totalt vild med pasformen. Den passer mig jo helt perfekt. Skal nok bare lige vænne mig til looket ;)

   Delete
 2. Jeg synes altså at jakken er rigtig fin - kommer det ikke bare helt an på hvad man sætter den sammen med? Jeg tror farverne vil være helt perfekt til sommer - japaner i kimono eller ej! ;)

  Kh Mette

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo fuldstændig. Jakken er super pæn og pasformen perfekt. Skal nok bare lige vænne mig til looket. Men havde jeg syet den i ensfarvet mørkeblå eller lignende fx ligesom Wenches, så tror jeg, at stilen ville passe min bedre. Men det kan også være, at det bare skal blive forår!

   Delete
 3. En japaner i kimono - tjah, det er jo mest en følelse. Men jeg kender godt følelsen af, at noget tøj ikke passer i form eller stil. Ærgerligt, du har det sådan med jakken. Måske kan den piftes op med tilbehør?

  God dag
  Bodil

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vi satser på, at når solen kommer frem, kommer jeg til at se den i et helt andet lys ;) For model og pasform er perfekt

   Delete
 4. Jeg synes nu at den ser helt fin ud, men kender godt følelsen, jeg har det lidt på samme måde med den jeg lavede da jeg var på kurset. Bedre held med den næste :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Man får helt sikkert lyst til at sy flere! Nu har jeg lavet prøvemodellen, så kan det kun blive bedre for pasform og detaljer er super ;)

   Delete
 5. den er ellers rigtig fin. Jeg har faktisk købt det samme stof til min mor til en marapytta-jakke.
  Var det ikke skønt at få lov til at fordybe sig så mange timer i træk uden børn og huslige pligter

  ReplyDelete
 6. Det var helt fantastisk, at sy så mange timer i træk og så koncentreret. Jeg blev fuldstændig opslugt! Ahmen det er nu heller ikke fordi jeg ikke synes den er fin. Jeg er super tilfreds med pasform, model og detaljer, men skal nok lige vænne mig til looket. Og så skal det blive sol og forår, så skal jeg nok få den brugt ;)

  ReplyDelete
 7. Ej, jeg synes dit stofvalg er SÅ lækkert! Jeg tror nok du skal blive glad for den til sommer, med jeans, en hvid t-shirt og flade sandaler, så kommer du til at ligne en million;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. TAK Ninna! Godt at få en professionels syn på det. Kan godt se det for mig med jeans og hvid t-shirt - tror lige du fik mig til at ændre syn på min jakke ;)

   Delete
 8. Tihi :-) Hvor sjovt! Hvis jeg nogensinde begiver mig i kast med en ny, så bliver den ensfarvet SORT! Vi skulle sy den sammen? :) Det kunne være hyggeligt. KH K

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Kirsten. JAAA det kunne være hyggeligt :) Jeg spurgte faktisk Line om man kunne sy den i silke. Kunne være mega flot i sort, mat silke (du ved den bløde, matte silke). Eller mørkeblå. Får du brugt din leo?

   Delete