Sunday, June 23, 2013

hep hep eller måske ikke alligevel....

Nu skal I få en opfølgning på mit lille Pfaff projekt. Efter hvad der føles som mange måneder siden (siden d. 13/4 for at være helt nøjagtig) har jeg endelig fået en afslutning på mine vanskeligheder i (sy)maskinrummet. Som I måske husker, skrev jeg her om mine oplevelser med en Pfaff maskine på en Marapytta workshop. Efter min kortvarige affære med Pfaff'en var jeg i syv sind. Men efter lidt tænketid, besluttede jeg at slå op med Brotheren. Affæren havde godt nok været kort men alligevel nok til, at jeg vidste, at jeg måtte ende, hvad end vi havde sammen.

Efter aftale med min lokale pusher, skulle jeg ringe hver anden uge og spørge om de havde fået nogle brugte Pfaff maskiner. I min allerførste samtale med butikken, fik de lovet mig en 6122, men det viste sig, at den allerede var blevet solgt. Jeg kender ikke meget til Pfaff, men alle talte godt om 6122'eren, så jeg tænkte, at det var da bare den, jeg skulle gå efter. Samtidig ville jeg gerne af med Brother'en, og pusheren lovede en fair bytteaftale. Samtidig fulgte jeg med her og her. Hver dag.

Der var bl.a. en 6120 hos symaskine.dk, men jeg ville jo gerne vente på den lokale, så vi kunne lave en bytter, og lige pludselig, så var den jo selvfølgelig væk. Bittert. Og på dba var der ingenting. Så satte jeg brotheren til salg, men der skete nul og niks. Hmm. Utålmodig. Ikke spor.

Så en dag. Lige pludseligt og meget uventet, kom der en dame og købte brotheren (at hun boede 3 huse fra os i samme rækkehuse, er en helt anden, meget morsom historie), og så stod jeg der med kontanter i lommen men uden maskine. Første tanke var: Shit, var det dumt? Dernæst: Shit, hvad skal jeg købe? Pres, pres, pres, pengene brænder i lommen. Jeg må købe NU.

Absolut bedste udvalg var på symaskine.dk, som tilbyder både garanti og ombytningsret. De nordjyske krejlere* (ikke ment negativt) opstillede en række alternativer ud fra pris, produktionsland, overtransportør, features etc. og endte med, at en Pfaff 2042 var det bedste bud. Så den købte jeg.

Er stadig lidt i tvivl. Den syer som den skal, men jeg havde lige en kortvarig krise, fordi nålet var blevet bøjet, og derfor syede den helt forkert. Dernæst er jeg i tvivl om jeg skulle have ventet på en mekanisk. Alt det elektronik og automatisk halløj, kan jo nemt gå i stykker. Den efterladte brother havde jo alt det gejl, og det gjorde ikke vores forhold bedre. Jeg havde udtrykkeligt bedt om, at den skulle være en af de tyske modeller, og det viser sig den er produceret i Tjekkiet. Arh. Dårlig start ;) Men når det er sagt, er jeg nu rigtigt glad for den. Jeg har tre måneders ombytningsret, så jeg kan nå at fortryde. Jeg har endnu ikke syet en rigtigt projekt på den, så det er det næste.

Håber du har sprunget dette indlæg over, hvis min evindelig sniksnak har kedet dig ;)

*
Betydninger
1.
handelsmand der tidligere sejlede især på Limfjorden, opkøbte landbrugsvarer og solgte dem videre i byerne for derefter at tage varer fra byen med tilbage
BESLÆGTEDE ORDBETA ...vis
 
1.a
driftig handelsmand der opkøber og videresælger ting SPROGBRUG kendt fra ca. 1985   ofte nedsættende
BESLÆGTEDE ORDBETA ...vis
  
Der var ingen grænser for, hvad man kunne købe hos krejlerne. De excellerede i alt lige fra næsten ægte tæpper til godt brugte biler JyP93

1 comment:

  1. Hihi - jeg sprang ikke over og synes det var et godt indlæg:-) Tillykke med din nye maskine - jeg håber du bliver glad for den.
    K.h.
    Christina

    ReplyDelete