Tuesday, June 4, 2013

Rod i familien

Ungerne sover. Jeg sidder her og trækker tiden for om lidt skal der gøres rent. Big time. Vi har nu i adskillige måneder nedprioriteret rengøringen. Efter års snak og uenighed om hvornår der er behov for rengøring, har vi på det seneste begge affundet os med, at her bare er lidt beskidt. I forvejen bruger vi alt for meget tid på oprydning, hvis I spørger mig. Hvorfor rydde op helt tiden, når pigerne jo konstant rydder det ud igen...? I mit hovedet rydder man grundigt op én gang om dagen, og det er når børnene er puttet. Selvfølgelig bliver der ryddet af bordet, fyldt i opvaskemaskinen og den slags, men jeg kan sagtens lade 10 styks legetøj ligge på gulvet en hel dag. Sådan er Mio ikke helt. Til gengæld er han totalt loose, når det gælder rengøring. Og det er jeg så slet ikke.

Tidligere har vi brugt en del krudt på, at jeg brokkede mig over den manglende rengøring, dernæst over Mios manglende evne til at gøre rent, og til sidst over Mios manglende reaktion i forhold til, at der ikke var rent nok. Jeps, "min kone er skide sur". 

Tilsvarende kunne Mio brokke sig over mit rod. Over mit syrod. Mit strikkerod. Mit strikkepinderod. Mit tøjrod og mit badeværelsesrod. Come on kreative mennesker roder - deal with it ;)

Modsætninger tiltrækkes, ikke? Dog må jeg sige, at kanterne er blevet gevaldigt slebet, og vi ved begge, at det vi kan nå med to små børn er begrænset. Derfor går det nok, hvis ikke her er tip top rent og opryddeligt. 

I pre-kids perioden: Dengang vi boede i 2 værelses lejlighed for 5000 dask og INGEN udgifter havde. Dengang vi ikke ejede et hus og havde 2 børn i institution. Dengang havde vi råd til en rengøringspige. Dengang havde vi Malene. Åh gode søde rare effektive hurtige gode Malene. Vi savner dig. 

Så hvorfor ikke bare prioritere de 300 kr om ugen til en rengøringshjælp? Ja hvorfor ikke. I skrivende stund undrer det mig faktisk, hvorfor vi ikke har gjort det... Men jeg kommer nok ikke uden om aftenens rengøring, som venter mig lige om lidt, når jeg har sat det endelige punktum til dette indlæg. Dammit. Jeg gider ikke (men belønning venter: cheesecake står på køl)

Men I morgen har vi fri, og vi skal absolut ikke gøre rent på en fridag. Ikke tale om. Så hellere knokle i aften, så vi kan nyde morgenmaden, kaffen og hinanden i morgen, når en ny dag hilser på. 15 comments:

 1. He he, det lyder akkurat som hjemme hos os ;) Den dialog kunne lige så godt have været udvekslet mellem mig og min kære mand. Må da lige bruge din sætning med at kreative mennesker roder, næste gang han brokker sig over garn, strikkepinde, tøj osv ;)
  Håber du kommer igennem rengøringen i aften, lige nu snurrer vaskemaskine og tørretumbler, køkkenet er blevet ordnet og jeg vil smide mig i sofaen med mit strikketøj :)
  God fridag til jer i morgen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. hehe min eneste forsvar, når Mio synes jeg roder for meget. Til info så blev jeg færdig og her dufter stadig af nyvasket gulv. Skønt.

   Delete
 2. Det er PRÆCIS sådan det er hjemme hos os... Og det er faktisk det vi har allerflest diskussioner omkring. Hvorfor skal det fylde så meget...???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det er skørt ikke. Her blev skønt rent og nu glæder det mig at jeg ikke skal vaske gulv i laaaannggg tid (sagt af hende med en 1 årig). Kh Nina

   Delete
 3. Haha:-) Jeg kendere kun alt for godt! Kh K:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ;) Ja, det er skørt at bruge så meget krudt på. Jeg prøver virkeligt at lade være....

   Delete
 4. Ak, ak, ja kan man ikke skændes om andet, kan man altid skændes om, hvem der roder mest eller rydder mest op. Smut en tur forbi farvelrod.dk, tilmeld dig servicebrevet og få en lind strøm af alle de gode tips og tricks til at holde den forjættede orden. Rod er spild af tid - og godt humør. Der er håb forud. Håber du nyder fridagen

  ReplyDelete
 5. DET kender jeg alt til herhjemme. Hvis I mangler en ny Malene, så kender jeg nummeret på en sød Birte. :) For ja, pengene er SÅ godt givet ud. KH Ida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det kunne da helt sikkert være. Bruger I hende?

   Delete
 6. Ah sikke et befriende indlæg. Det er præcis sådan det er hjemme hos os.

  ReplyDelete
  Replies
  1. hehe godt at høre at vi ikke er alene om det ;)

   Delete
 7. Kære Nina - jeg kan kun istemme mig: Få. Den. Rengøringskone. Nu. Det er de bedste penge, vi bruger, og det er u-b-e-s-k-r-i-v-e-l-i-g-t lækkert at komme hjem til et total clean hjem, som jeg gjorde i dag. Ahrmen, hold nu op. Så kan man bruge sin sparsomme tid på andre gøremål... og dem, er der jo nok af, ikk'?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Jannie. I know! Jeg kan godt huske følelsen - hver fredag da jeg bar på barsel med Ea gik jeg ud og drak kaffe og kom hjem til lækkert hjem. SÅ fed følelse. Dejligt for jer med rengøringshjælp i jeres travle hverdag med pigerne. Jeg tror jeg må igang med at kigge mig omkring efter en ny Malene ;)

   Delete
 8. Åh, det er FULDSTÆNDIG spot on i forhold til hjemme hos os. Ikke så meget fordelingen, men mere tiden der bruges på at diskutere hvor slemt der ser ud, hvorfor den anden (!) ikke gør noget ved det, overspringshandlinger for at komme i gang, og den kvælende fornemmelse af at bruge den sparsomme fritid i weekenden på rengøring. Jeg vil SÅ gerne have rengøringshjælp igen, men afventer lige lidt mere jobsikkerhed før vi økonomisk kan prioritere det.

  Og hvor er det dog ironisk at det tidspunkt hvor I har mest brug for en hjælpende hånd ikke lige har det. :)

  ReplyDelete