Thursday, January 3, 2013

3 årig teenager

Ea bliver 3 år til marts, og på nuværende tidspunkt er hun ved at drive mig til vanvid sådan ca. 80% af vores vågne tid. Sur, tvær, utilfreds. Jeg vil have dit, og jeg vil have dat - nej, ik den - den anden - ikke sådan - gå væk - jeg vil ikke have strømpebukser på - jeg vil gerne have strømper på - nej, de lyserøde, mor - og ikke jakke på - nej, jeg fryser ik...ARGHH! Come on bette pige, du er jo så lillebitte, at man slet ikke kan forstå, at du kan være sådan på tværs. I min desperation har jeg købt Lola biblen. Jeg har fået den anbefalet flere gange, men familiendanmarks indlæg om bogen fik mig endeligt overbevist. Håber Lola redder mig, inden jeg selv bliver til en 3 årig og giver igen af samme skuffe.

Ea har fået hørebøffer til ferien, så nu ligner hun også en teenager.

Jeg lukker og slukker og vender tilbage om en uges tid i en forhåbentlig mere udhvilet, afslappet og afstresset udgave. Og også gerne en anelse solbrun. Det ville gøre mig godt, selvom mine bryster, mave og røv næppe fortjener at blive udstillet i to-delt her post-2-børn.
20 comments:

 1. Hvor sjovt:-) Det har jeg også overvejet om Silke skulle have, fordi hun skruer op, hver gang hun sidder med ipad'en! Også rimelig teenage:-) Kh K

  ReplyDelete
  Replies
  1. Der er en eller anden sikkerhedsfunktion, som gør at man ikke kan skrue højt op for lyden. Jeg synes, at det er lige lavt nok, men det er grænsen ift. børns hørelse, hvilket jo er smart nok ;)

   Delete
 2. *ha ha* et skønt billede af pre-teenager!! Med en pige på nu 9½ år så kan jeg kun sige dig at det varer ved i en del år og du har mange kampe der skal kæmpes :)
  Nyd ferien. Få ladet batterierne op.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ih jeg ved det godt, og med to piger i huset, bliver der nok en del smækkede døre. Tak, vi havde en skøn ferie. Kh Nina

   Delete
 3. Fantastisk billede, ja hun ligner en lille teenager! :)
  Rigtig god ferie til jer!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak, Marina. Det var skønt at være tilbage i svømmehallen i dag. Tror også Ea nød de 34 grader varmt vand - det var kun 28 grader i Egypten ;)

   Delete
 4. Uha, det lyder som en mundfuld. Så vil jeg bare vende tilbage til vores 8-ugers tigerspring ;) God ferie!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak, og ja, tigerspring og kriser... det bliver bare ved og ved. Godt det hele er i faser ;). Vi havde en dejlig ferie.Kh Nina

   Delete
 5. Den samme bog lånte jeg på biblioteket (var faktisk lige ved at købe den, gør det måske en dag), et par måneder før Vitus fyldte 3 år. Nåede desværre ikke at læse så meget i den, inden den skulle afleveres igen...havde jo travl med at tage en masse kampe med knægten ;)
  Jeg har dog købt Fie Hørby's "DROP OPDRAGELSEN - VIS HVEM DU ER OG BLIV HØRT". Syntes den er rigtig god, men fik dog lidt dårlig samvittighed over for min søn, da jeg tog hul på den. Den har et meget anderledes syn på børneopdragelse Dog vil jo længere man komme ind i bogen, jo bedre bliver den. Ikke at jeg er enig i alt hun skriver, men syntes faktisk det har hjulpet lidt... eller også er det bare mig, som har fået mere forståelse for min søn og bedre kan rumme hans modvilje.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Anne. Åh der er bare så mange meninger og metoder til alt det der børneopdragelse. Synes at man kan blive mere forvirret end hvad godt er, når man surfer rundt på nettet og i forskellige bøger. Jeg havde Lola med i Egypten, og fik klatlæst lidt, og jeg synes, at hun kommer med mange gode betragtinger. Hun er ikke belærerende eller dømmende og skriver meget enkelt gode råd til at håndtere forskellige situationer. Dog handler halvdelen af bogen om 0-2 årige, og det var ikke lige der jeg mangler info, men det kan jo sagtens nå at komme med vores lillesøster. Jeg er enig med dig i, at mange af frustrationerne kommer fra én selv, og ens manglende evne til at bevare roen og ikke at blive irriteret på ens lille møgunge ;)

   Delete
 6. Man tror det jo ikke når man ser billedet....altså at der kan være så meget trods i det søde menneske der ; )
  Men held og lykke frem... : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej, vel. Det undrer mig også ;). Tak vi havde en dejlig ferie. Kh Nina

   Delete
 7. Årh suk.... Nanna bliver snart 4, nogle gange driver hun mig til vanvid! Men vi er nok mere på vej over i "hvorfor det" fasen..... Den kommer bare hundrede gange på én dag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha der gælder det også om at bevare roen, kunne jeg forestille mig. Men det er nu også meget sødt. Ea er begyndt på "hvad drikker hvalen?", "hvor bor hunden?" - meget kært ;) Kh Nina

   Delete
 8. Ej sikke en fin blog du har, den har jeg først set nu!! Vildt lækre billeder (og børn) Her vil jeg glæde mig til at komme forbi igen:-)
  (og fin vinterjakke, jeg har den med gul, det er ikke lige et køb man kommer til at fortryde vel:-)?)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej hej og tak for det ;). Jeg har jo ikke været i gang så længe, så dejligt du vil følge med. Ej, den er også SÅ fed i mørkeblå!

   Delete
 9. Hvor er hun skøn (trodsalder til trods) Måske jeg skal skrive mig Lolas bog bag ørerne også... Må I have en fantastisk ferie :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak for det. Vi havde en dejlig dejlig ferie med trodsbarnet! Kh Nina

   Delete
 10. Rigtig god tur - håber du får ladet batterierne op!

  Jeg har selv lige lånt bogen og håber virkelig, at jeg når at læse den, inde jeg bliver idiot af min egen tre-årige herhjemme.

  Men hvor ser hun bare sød ud :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha, hvad er det lige der sker i den alder. Utroligt hvor universelt den udviklingsfase er.... Jeg synes, at Lola kommer med mange gode betragtinger. Fik læst lidt på ferien, og vi fik da bestemt nogle ting at tænke over :) Kh Nina

   Delete