Sunday, May 5, 2013

Hold nu op.

Mio er syg, og jeg har været alene med børnene hele dagen. Den startede kl. 5, da de begge besluttede at vågne til trods fra, at de overhovedet ikke var udhvilede, og moren ej heller. Så jeg har været en sur mor i dag, og pigerne har været mine sure børn. Ea er holdt op med at høre efter, og deres næser skulle tørres hvert andet minut. Uma er ustyrlig og piller i ALT. Hun sidder cirka 30 sekunder af gangen i trip trapp'en, hvorefter hun lystigt klatrer over på spisebordet. Hun formåede at skide på gulvet og komme i bad 2 gange på en 15 min. Samtidig væltede jeg et glas cola på sofaen og speltkerner til aftensmad er lækkert, men hold nu op... de kaster jo rundt med maden. Nu sover de, og jeg kan tage et pust (og 1 kg chokolade) inden en ny uge starter i morgen.

Det har nu ikke udelukkende været en hård weekend. Det var kun i dag. I går var alle mand friske og vi beundrede Ea til afdansningsbal hos VM Dans ved Mads Vad. Hun har kun gået til det siden marts, da hun fyldte 3 år, men hun ville gerne være med, så det fik hun lov til. Det var en super oplevelse.

Ea er frygtløs. Hun har altid været motorisk overlegen, og nu gælder det så træerne. Hun klarer det hele uden hjælp, men jeg har ikke nerver til den slags, så jeg måtte desværre se mig selv råbe "pas nu på", "det er farligt", "kom nu ned" osv. Heldigvis er Ea ligeglad.

Så nu er jeg også den ængstelige mor. Og sure mor. Fedt nok.


8 comments:

 1. Men det er da smart at give hende hjelm på! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja men faktisk ikke min idé. Den er helt ny, så hun insisterede. Hun sov også med den den første nat ;)

   Delete
 2. Ja hold nu op - what a day! Chokolade er så velfortjent! At være mor er hådt arbejde - BASTA! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puha og så har vi kun to. Jeg kender flere med tvillinger+storsøster. Det må seriøst være hårdt! Overvejer kostomlægning hver dag, men det må bliver når pigerne er lidt større. Jeg ser for meget frem til den daglige aftenchokolade ;)

   Delete
 3. I det mindste har hun da hjelm på. Det havde mine børn også, da vi fodrede ænder i lørdags (!) Mest fordi jeg ikke gad at tage dem af og ikke fordi, det er så side farligt at fodre ænder! I sidste uge, var der en morgen, Theo vågnede kl. 4.20 !!!!!!!!!!!! Jeg var den SURESTE mor. Jeg siger dig; SURESTE!!!! ;) Jeg stemmer i med Maja - at være mor er hårdt arbejde! :) KH K

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ej altså 4:20! Puha det havde jeg heller ikke overlevet. Vi har grinet meget af, at når Mio afleverer børnene er der ofte gået det, der svarer til en halv arbejdsdag!

   Delete
 4. Fantastisk indlæg, Nina. Elsker når folk er hudløs ærlige og viser deres grimme sider... sådan er vi også herude. Jeg har også sure, uartige, snotnæse-børn, uden hørelse men med egen vilje og altid på udkig efter en konflikt eller en søster at rive/tage ting fra/skubbe/stjæle rosiner fra - u name it!!!!! Og så er jeg også sur, råbende, total upædagogisk, opgivende og ikke-kandiderende-til-titlen-som-verdens-bedste-mor... Så husk, at vi er alle i samme båd. Du ser os bare ikke, fordi både dine og mine og alle andres børn larmer og kræver 120 % opmærksomhed.

  ReplyDelete
 5. Jeg tror at vi alle kender de dage hvor vi bare er de sure mødre og hvor intet går som det var planlagt, men det er da heldigvis ikke de dage der er flest af.
  Med hensyn til hjelmen, deler jeg ikke ovenståendes kommentarer positive tanker, da en cykelhjelm kun er til ay cykle med da der er stor risiko for at man kan blive kvalt hvis den hænger fast i træer eller klatrestativer.

  ReplyDelete